Atac ARMAT în Olanda | UPDATE: Presupus incident terorist, după ce doi indivizi au deschis focul într-un tramvai/ Cel puţin un mort, mai mulţi răniţi

Cel puţin o persoană a decedat, iar alte câteva au fost rănite după ce doi indivizi au deschis focul într-un tramvai din oraşul olandez Utrecht, a anunţat poliţia, care a precizat că este luată în calcul o posibilă motivaţie teroristă în acest caz, potrivit postului Sky News.

7073 afișări
Imaginea articolului Atac ARMAT în Olanda | UPDATE: Presupus incident terorist, după ce doi indivizi au deschis focul într-un tramvai/ Cel puţin un mort, mai mulţi răniţi

Atac ARMAT în Olanda | UPDATE: Presupus incident terorist, după ce doi indivizi au deschis focul într-un tramvai/ Cel puţin un mort, mai mulţi răniţi

Incidentul s-a petrecut luni dimineaţă, în jurul ori locale 10:45 (ora Românie, 11:45), în zona Oktoberplein din Utrecht.

Potrivit site-ului de ştiri AD, atacatorii au fugit de la locul faptei.

 

 

Mai multe elicoptere de urgenţă au fost trimise în zonă, a anunţat poliţia, fără însă să precizeze câte persoane au fost transportate la spital.

 

 

Circulaţia tramvaielor a fost oprită în tot oraşul în urma acestui incident, au anunţat autorităţile locale, potrivit BBC News.

Poliţia a transmis pe Twitter că "este luată în calcul o posibilă motivaţie teroristă" în acest caz.

Potrivit cotidianului AD (Algemeen Dagblad), o femeie a fost împuşcată în piept, iar trei victime au fost resuscitate.

Presa locală relatează că atacul ar fi fost comis de doi indivizi, care au fugit de la locul faptei.

Premierul Mark Rutte s-a declarat profund îngrijorat de acest incident.

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat la maxim în provincia Utrecht, a anunţat Pieter-Jaap Aalbersberg, coordonatorul unităţii naţionale antiteroriste din Olanda, care a precizat că autorităţile caută atacatorul, adăugând că nu se poate exclude varianta unei motivaţii teroriste.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici