Mai multe ţări europene pregătesc redeschiderea ambasadelor din Coreea de Nord

  • Mai multe ţări europene pregătesc redeschiderea ambasadelor din Coreea de Nord.
  • Acestea au fost închise în timpul pandemiei COVID.
  • Autorităţile din ţara asiatică au introdus unele dintre cele mai stricte restricţii de circulaţie.
15425 afișări
Imaginea articolului Mai multe ţări europene pregătesc redeschiderea ambasadelor din Coreea de Nord

O delegaţie germană a vizitat capitala nord-coreeană Phenian pentru prima dată de când ambasada sa a fost închisă în timpul pandemiei. Este vorba despre inspecţie tehnică, a declarat, pentru Reuters, un purtător de cuvânt al biroului de externe

„Inspectează locul ambasadei Germaniei timp de câteva zile”, a spus purtătorul de cuvânt, menţionând că încă nu a fost luată o decizie privind redeschiderea ambasadei, care a fost închisă în martie 2020.

Şi alte ţări, precum Suedia şi Maria Britanie analizează varianta. Înainte de a se muta, europenii trebuie să repare clădirile şi să le verifice pentru depistarea eventualelor dispozitive de urmărire.

Multe ambasade s-au închis în Phenian pentru că nu au putut să schimbe personalul sau să expedieze provizii în timpul crizei COVID-19. Restricţiile draconice au fost eliminate recent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici