Mai multe victime în urma exploziei unei bombe într-un autobuz din oraşul sirian Homs

Mai multe persoane au decedat, iar altele au fost rănite, după ce o bombă a explodat într-un autobuz care circula în oraşul sirian Homs, a informat televiziunea naţională din Siria, potrivit presei internaţionale

134 afișări
Imaginea articolului Mai multe victime în urma exploziei unei bombe într-un autobuz din oraşul sirian Homs

Mai multe victime în urma exploziei unei bombe într-un autobuz din oraşul sirian Homs

Agenţia de ştiri Reuters informează că postul naţional sirian Ikhbariya TV a anunţat că este vorba despre "un atac terorist cu bombă într-un autobuz de pasageri, în cartierul Akrama".

În urma exploziei au murit şapte persoane, iar altele opt au fost rănite, a declarat şeful poliţiei din Homs.

"Serviciile de securitate urmăresc constant celulele teroriste", a declarat acesta, fiind citat de site-ul Ynetnews.com.

Mulţi dintre pasageri erau studenţi, a informat guvernatorul Talal Barazi, explozia având loc în cartierul Akrama, în apropierea universităţii Al-Baath. Înregistrările au arătat un grup de oameni adunaţi în jurul unui vehicul în flăcări, în mijlocul străzii.

"O bombă pe care teroriştii au pus-o într-un autobuz cu pasageri a explodat", a relatat televiziunea siriană, citând autorităţile sanitare siriene.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă organizaţia sunnită Stat Islamic şi asumat responsabilitatea pentru un atentat similar, în luna mai, în acelaşi oraş, atunci când o bombă pusă într-o maşină a omorât patru oameni şi a rănit alţi 32.

Oraşul Homs s-a întors sub controlul deplin al Guvernului de la Damasc în luna mai, după şase ani de la izbucnirea conflictului din Siria. Sute de familii ale rebelilor sirieni au părăsit ultimul district al opoziţiei, al-Waer, care a fost asediat de armată şi miliţiile aliate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici