Mai mulţi egipteni luaţi ostatici de piraţi au scăpat, capturând patru dintre răpitori

Mai mulţi pescari egipteni capturaţi de piraţi somalezi în urmă cu patru luni au reuşit să scape şi sunt în drum spre Yemen, după ce au capturat patru dintre răpitorii lor, a declarat vineri un oficial egiptean.

27 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi egipteni luaţi ostatici de piraţi au scăpat, capturând patru dintre răpitori

Mai mulţi egipteni luaţi ostatici de piraţi au scăpat, capturând patru dintre răpitori (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei 34 de bărbaţi "au reuşit să scape de răpitorii lor şi au reţinut patru dintre piraţi", a declarat adjunctul ministrului egiptean al Afacerilor Externe responsabil cu afaceri consulare şi problemele egiptenilor din străinătate, Ahmad Rizk.

"Aceştia sunt teferi", a adăugat el, precizând că pescarii sunt aşteptaţi la Aden, în Yemen.

Pescarii au reuşit să scape "în urma unor contacte egiptene reuşite cu triburile somaleze, care au participat (...) la încheierea detenţiei lor", a afirmat Rizk, fără a preciza tipul intervenţiei.

Întrebat anterior cu privire la informaţii care evocau moartea unor piraţi în lupte cu pescarii, Rizk declarase că nu poate "spune nimic pentru moment". "Informaţiile sunt încă vagi", explicase el.

Un guvernator al regiunii autoproclamate independente Puntland, din nord-estul Somaliei, Muse Gele Yusuf, afirmase că două bărci de pescuit egiptene, capturate în aprilie, au "reuşit să scape după ce i-au învins pe piraţi" joi.

Somalia, o ţară săracă din Cornul Africii, afectată de război şi fără Guvern central din 1991, a devenit nucleul cel mai critic al pirateriei internaţionale în ultimele luni.

Piraţii somalezi au atacat peste 130 de nave comerciale anul trecut, o creştere de peste 200 la sută în raport cu 2007, potrivit Biroului Maritim Internaţional.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici