Mai mulţi generali din armata R. Moldova cer demisia lui Vladimir Voronin

Mai mulţi generali din armata Republicii Moldova i-au cerut preşedintelui în exerciţiu, Vladimir Voronin, să-şi dea demisia din toate funcţiile publice pe care le deţine, în caz contrar urmând să fie acuzat de uzurpare a puterii în stat, relatează Timpul, în ediţia electronică.

43 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi generali din armata R. Moldova cer demisia lui Vladimir Voronin

Mai mulţi generali din armata R. Moldova cer demisia lui Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit generalului Valeriu Troenco, "guvernarea comunistă gestionează ţara ca pe o gospodărie personală". Troenco a menţionat, într-o conferinţă de presă, că vandalizarea la 7 aprilie a două instituţii de stat a fost organizată de actuala guvernare, iar lipsa de dovezi împotriva opoziţiei dovedeşte acest lucru. Înregistrările difuzate de posturile de televiziune controlate de putere au ca scop dezbinarea societăţii, susţine generalul.

"Voronin este factorul instabilităţii în societate", a declarat la rândul său generalul Victor Catan. El a precizat că falsificarea alegerilor precedente i-a determinat pe tinerii, care nu mai doresc să trăiască într-un stat totalitar, să protesteze.

De asemenea, generalul Anton Gamurari a menţionat că arhiva Parlamentului şi obiecte de valoare din sediul acestuia au fost scoase cu două săptămâni înainte, ceea ce dovedeşte că evenimentele de la 7 aprilie au fost organizate de conducerea statului, cu ajutorul Serviciului de Informaţii şi Securitate.

La conferinţa de presă, au promovat acelaşi mesaj coloneii Anatol Prohniţchi, Andrei Covrig şi Eduard Maican, dar şi preşedintele Comitetului Helsinki pentru apărarea Drepturilor Omului, Ştefan Urâtu. În apelul către Vladimir Voronin, aceştia i-au cerut să facă "un pas dificil în viaţă" şi să demisioneze din funcţiile publice şi să se retragă din politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici