Mai mulţi opozanţi din Belarus au fost condamnaţi la închisoare: 18 ani pentru Serghei Tihanovski, soţul Svetlanei Tihanovskaia

Un tribunal din Belarus i-a condamnat, marţi, la pedepse mari de închisoare pe mai mulţi opozanţi ai regimului Aleksandr Lukaşenko, inclusiv pe Serghei Tihanovski, soţul Svetlanei Tihanovskaia, informează cotidianul Le Figaro.

528 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi opozanţi din Belarus au fost condamnaţi la închisoare: 18 ani pentru Serghei Tihanovski, soţul Svetlanei Tihanovskaia

Mai mulţi opozanţi din Belarus au fost condamnaţi la închisoare: 18 ani pentru Serghei Tihanovski, soţul Svetlanei Tihanovskaia

Serghei Tihanovski, un videoblogger în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de "organizare de proteste violente masive", "instigare la ură în societate", "tulburarea ordinii publice" şi "obstrucţionarea activităţii Comisiei electorale". Artiom Sakov şi Dmitri Popov, colaboratori ai lui Serghei Tihanovski, au primit câte 16 ani de închisoare.

Un alt disident, Mikola Statkevici, în vârstă de 65 de ani, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Vladimir Ţiganovici, un videoblogger disident, şi Igor Losik, jurnalist de opoziţie în vârstă de 29 de ani, au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.

"Dictatorul Lukaşenko se răzbună public pe opozanţii cei mai puternici. Noi nu ne vom opri", a reacţionat Svetlana Tihanovskaia, soţia lui Serghei Tihanovski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici