Mai mulţi poliţişti ruşi au fost ucişi în confruntări cu rebeli la Groznîi, în Cecenia

Mai mulţi poliţişti au fost ucişi joi în confruntări cu rebeli care au atacat un post al poliţiei rutiere şi care au luat cu asalt, după aceea, un imobil care găzduieşte instituţii ale presei locale, la Groznîi, capitala Ceceniei, în Caucazul rus, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

1500 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi poliţişti ruşi au fost ucişi în confruntări cu rebeli la Groznîi, în Cecenia

Mai mulţi poliţişti ruşi au fost ucişi în confruntări cu rebeli la Groznîi, în Cecenia

"Există pierderi în rândul personalului", a anunţat Comitetul Naţional Antiterorism într-un comunicat difuzat de agenţii ruseşti de presă. Comitetul nu a oferit imediat un bilanţ oficial.

Potrivit agenţiei publice de presă RIA Novosti, care citează o sursă din cadrul poliţiei locale, cinci poliţişti au fost ucişi iar mai mulţi răniţi.

Ministerul de Interne nu a făcut declaraţii pentru moment.

Comitetul a precizat că un grup de rebeli a atacat un post al poliţiei rutiere, după care a luat cu asalt "Casa Presei" din Groznîi.

Rebelii se aflau în imobil, blocaţi de poliţie şi forţele de securitate, potrivit Comitetului.

Cinci poliţişti au fost ucişi, iar aproximativ 10 au fost răniţi la Groznîi în octombrie, când au încercat să împiedice un tânăr kamikaze să atace o sală de concerte în care se aflau mii de persoane, în timpul unei sărbători locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici