Mai mulţi romi români, care plecaseră din Irlanda de Nord, revin la Belfast

Circa 12 bărbaţi romi, care au părăsit Irlanda de Nord în urma unei serii de atacuri rasiste, au revenit în această provincie britanică, familiile lor urmând să revină, de asemenea, împeună cu copiii, pentru începerea noului an şcolar în septembrie, relatează Belfast Telegraph în ediţia electronică.

112 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi romi români, care plecaseră din Irlanda de Nord, revin la Belfast

Mai mulţi romi români, care plecaseră din Irlanda de Nord, revin la Belfast (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Derek Hanway, din cadrul organizaţiei An Munia Tober, care reprezintă comunitatea romilor nomazi din Irlanda de Nord, a declarat că aceştia au găsit locuri de muncă şi speră să îşi refacă viaţa împreună cu familiile lor în Belfast. Locul în care aceştia locuiesc nu a fost dezvăluit.

Revenirea cu avionul în România a familiilor de romi, în urma atacurilor rasiste, a fost plătită de Autoritatea pentru Locuinţe. Hanway a declarat însă că nu ar fi la curent cu faptul că Guvernul britanic ar fi finanţat revenirea acestor familii în Irlanda de Nord.

"Nu am avut niciun contact cu vreuna dintre aceste persoane. Nu primesc nicio (formă) de asistenţă (din partea acestei instituţii)", a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii.

Doar doi dintre cei 114 romi de origine română obligaţi să îşi părăsească locuinţele în urma unei serii de atacuri rasiste din iunie au rămas în continuare în Irlanda de Nord. Circa 70 au plecat de pe Aeroportul din Dublin, după ce au petrecut aproximativ o săptămână în locuinţe temporare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici