Maia Sandu: CE a recomandat ţărilor UE să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova

Comisia Europeană a recomandat ţărilor membre ale Uniunii Europene să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE, „o recunoaştere a efortului nostru comun”, susţine preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

136 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu: CE a recomandat ţărilor UE să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova

Maia Sandu: CE a recomandat ţărilor UE să să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova

„Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat ţărilor membre ale Uniunii Europene să iniţieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaştere a efortului nostru comun - al instituţiilor statului, care muncesc pentru a transforma ţara, precum şi al cetăţenilor, care aleg pacea, democraţia şi dezvoltarea”, a scris, miercuri, pe Facebook, Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova arată că raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc ţara pentru a deveni un stat european. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.

„Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează şi ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă şi contribuie la securitatea regională şi are grijă de bunăstarea cetăţenilor săi. E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. O Moldovă în Uniunea Europeană este unica noastră şansă de a garanta un viitor al păcii, libertăţii şi prosperităţii pentru întreaga ţară”, adaugă Maia Sandu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici