Maia Sandu, despre scandalul diplomatic provocat de premierul Republicii Moldova: România trebuie să ştie că Ion Chicu este doar o slugă fidelă a lui Dodon

  • Lidera PAS, fostul premier Maia Sandu, a scris pe Facebook că guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, după atacurile de vineri ale lui Ion Chicu, premierul Republicii Moldova
  • Maia Sandu a spus că regretă comportamentul neadecvat al guvernului Dodon şi cere scuze României pentru „tupeul acestora şi proasta educaţie”
  • Ion Chicu a scris, cu referire la Siegfried Mureşan, că se uită „la băieţaşii ăştea români oploşiţi prin structurile europene”.
3381 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, despre scandalul diplomatic provocat de premierul Republicii Moldova: România trebuie să ştie că Ion Chicu este doar o slugă fidelă a lui Dodon

Maia Sandu, după scandalul diplomatic provocat de premierul Republicii Moldova: România trebuie să ştie că Ion Chicu este doar o slugă fidelă a lui Dodon/ FOTO: Hepta

„Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât faţă de România, cât şi faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Dar România trebuie să ştie că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de preşedinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje şi cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educaţie. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”, a reacţionat Maia Sandu, fost premier al Republicii Moldova.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a scris, cu referire la Siegfried Mureşan, că se uită „la băieţaşii ăştea români oploşiţi prin structurile europene”.

Reacţie extrem de dură a MAE, după o postare a premierului Republicii Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti a fost convocat vineri la sediul Ministerului Afacerilor Externe, iar ministrul de externe Bogdan Aurescu a avut o discuţie telefonică directă cu omologul său de la Chişinău, Oleg Ţulea, în urma unor afirmaţii „denigratoare la adresa României” făcute de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, pe o reţea socială, informează un comunicat al MAE.

„Faţă de declaraţiile denigratoare la adresa României postate în cursul zilei de astăzi, 22 mai 2020, pe o platformă de socializare, de către Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Ion Chicu, MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile şi îşi exprimă dezacordul puternic faţă de conţinutul acestora.

Declaraţiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanţial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate şi fiind astfel alături, în mod concret, de cetăţenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.

MAE apreciază că aceste declaraţii denotă o profundă lipsă de respect la adresa României şi a relaţiei bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se arată în comunicatul MAE.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici