Maia Sandu, mesaj către procurorii moldoveni: Sunteţi 660 de procurori. Începeţi să lucraţi

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, a transmis un mesaj procurorilor spunând că aceştia, deşi au pârghii, nu lucrează. "Sunteţi 660 de procurori şi vreau să cred că sunteţi diferiţi de cei care au stat pe margine când ţara era dusă în prăpastie", a spus Maia Sandu, potrivit, Unimedia.

886 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu, mesaj către procurorii moldoveni: Sunteţi 660 de procurori. Începeţi să lucraţi

Maia Sandu, mesaj către procurorii moldoveni: Sunteţi 660 de procurori. Începeţi să lucraţi

"Azi, în Republica Moldova, nu există Procuratură. Mai precis, ea există, dar nu lucrează. Au avut suficient timp să demonstreze că îşi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu. Multe dosare de rezonanţă bat pasul pe loc. Am un mesaj către cei 660 de procurori: „Începeţi să lucraţi ca nişte procurori adevăraţi, lucraţi, nu vă ascundeţi prin birouri, nu aşteptaţi să fie schimbată conducerea Procuraturii. Fiţi independenţi!", a spus premierul Maia Sandu.

Aceasta anunţă şi schimbări.

”Conducerea se va schimba cu siguranţă. Mai mult decât atât, Eduard Harunjen va răspunde în faţa legii pentru inacţiunea şi abuzurile comise. Şi pentru faptul că, urmare a acţiunilor şi inacţiunilor sale, miliarde şi miliarde de lei au fost furate de la stat şi de la cetăţenii Republicii Moldova. Sunteţi 660 de procurori. Şi dacă veţi aplica legea, nu veţi executa indicaţiile ilegale ale lui Harunjen şi Beţişor, veţi deveni independenţi, vă asigur că ţara va fi de partea voastră. Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiţi procurori", noteazăă Unimedia..

Maia Sandu s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu Comisarul european Johannes Hahn, care a declarat că primul consiliu de asociere UE-Republica Moldova va avea loc în toamnă, „pentru a relansa cooperarea”.

Taguri:
procurori,
moldova,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici