Malaezia a trimis tone de deşeuri plastice înapoi ţărilor bogate, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada: Nu vom fi groapa de gunoi a planetei

Malaezia a trimis 150 de camioane cu deşeuri de plastic înapoi ţărilor bogate, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada pentru a riposta împotriva importului ilegal de deşeuri plastice, pe care ţara îl suportă încă din 2018, arată CNN.

4859 afișări
Imaginea articolului Malaezia a trimis tone de deşeuri plastice înapoi ţărilor bogate, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada: Nu vom fi groapa de gunoi a planetei

sursa FOTO: Profimedia

Malaezia a trimis 150 de camioane cu deşeuri plastice înapoi, ţărilor bogate precum SUA, Marea Britanie, Franţa şi Canada ca o formă de protest împotriva transporturilor ilegale cu deşeuri plastice care au invadat ţara, relatează CNN.

Începând cu 2018, Malaezia a devenit o ţintă principală pentru abandonul ilegal al deşeurilor de plastic, din cauza unei măsuri luate de China, care a interzis importul de deşeuri plastice.

Ministrul Mediului din Malaezia, Yeo Bee Yin a ordonat ca 3.737 de tone de deşeuri să fie returnate în 13 ţări.

Din cele 150 de camioane care au transportat resturile din plastic, 43 au fost trimise înapoi în Franţa, 42 în Marea Britanie, 17 camioane au mers în SUA şi 11 în Canada.

Ministrul Mediului a afirmat într-o postare pe reţele de socializare că  vrea să se asigure asigure că Malaezia nu va deveni "groapa de gunoi a planetei". 

Costurile de transport al deşeurilor de plastic au fost acoperite de companiile de transport şi de ţările care au generat gunoiul. 

Un raport Greenpeace a scos la iveală că în primele şapte luni din 2018 deşeurile plastice exportate ilegal din SUA în Malaezia au fost de peste două ori mai multe decât în anul precedent.  

Anul trecut, 187 de ţări, printre care şi Malaezia au căzut de acord să adauge plasticul Convenţiei de la Basel, un tratat care reglementează transportul de materiale dăunătoare dintr-o ţară în alta, pentru a combate efectele periculoase ale poluării cu plastic. SUA nu a făcut parte din acest acord. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici