Malala, tânăra care a fost împuşcată în cap pentru că mergea la şcoală, a fost numită mesager pentru pace ONU

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Antonio Gutterez a numit-o, luni, pe Malala Yousafzai, tânăra care a fost împuşcată în cap de un taliban în 2012 pentru că mergea la şcoală, mesager pentru pace al ONU.

2931 afișări
Imaginea articolului Malala, tânăra care a fost împuşcată în cap pentru că mergea la şcoală, a fost numită mesager pentru pace ONU

Malala Yousafzai a fost numită mesager pentru pace ONU

Adolescenta pakistaneză, care a fost împuşcată în cap de un taliban pentru că susţinea că fetele trebuie să aibă parte de educaţie a vorbit despre posibilitatea de a câştiga Premiul Nobel pentru Pace anul acesta.

”Dacă primesc premiul Nobel pentru pace, cred că va fi o mare onoare, mai mut decât merit, dar şi o foarte mare responsabilitate. (...) M-ar ajuta să încep o campanie pentru educaţia fetelor dar scopul principal şi cel mai important şi pentru care mă străduiesc este recompensa de a vedea fiecare copil că merge la şcoală”, le-a transmis Malala Yousafzai joi celor prezenţi la centrul cultural din New York.

Yousafzai şi-a început campania în 2009, când a început să descrie, pe blog, cum talibanii împiedică fetele să meargă la şcoală. Ea a spus că faptul că a fost împuşcată a făcut-o să fie mai puternică. Cartea ”Eu sunt Malala” ("I Am Malala") s-a situat pe locul doi, joi, în topul vânzărilor pe site-ul Amazon.com.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici