Malia Obama poartă tricouri care promovează dezarmarea

Fiica cea mare a preşedintelui SUA Barack Obama, Malia, a fost observată la Roma în timp ce purta tricouri cu mesaje de promovare a dezarmării, la doar 48 de ore după ce tatăl ei semnase cu preşedintele Rusiei un acord privind reducerea armelor strategice, scrie Daily Mail.

37 afișări
Imaginea articolului Malia Obama poartă tricouri care promovează dezarmarea

Malia Obama poartă tricouri care promovează dezarmarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 11 ani, Malia a fost surprinsă purtând tricouri pe care era imprimat logo-ul Campaniei pentru Dezarmare Nucleară (CDN), în timp ce preşedintele Obama se pregătea să participe la summitul G8 din Italia.

Mai întâi, Malia a purtat un tricou de culoare gri cu logoul campaniei, când a mers la Colosseum-ul de la Roma împreună cu mama sa, Michelle, şi sora în vârstă de şapte ani, Sasha. Apoi, în timpul vizitei, l-a schimbat cu un altul, cu nuanţe de alb şi gri, de asemenea având logo-ul campaniei.

Acest simbol, proiectat pentru Campania de Dezarmare Nucleară în 1958, este folosit acum pentru a semnifica pacea şi reprezintă totodată emblema internaţională a militanţilor împotriva războiului. CDN, o campanie britanică, urmăreşte eliminarea armelor nucleare şi a celor de distrugere în masă.

Barack Obama a petrecut două zile la Moscova şi s-a întâlnit cu preşedintele Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin.

Aici, liderii americani şi ruşi au semnat un acord care prevede reducerea arsenalelor de armament nuclear.

Malia pare a fi un fan al muncii tatălui său, cu toate că acordul este doar un «ghid» pentru negociatori, în contextul în care cele două ţări depun eforturi pentru un tratat care să înlocuiască acordul START privind controlul armamentelor, care va expira în luna decembrie.

Familia lui Barack Obama îl însoţeşte pe acesta la summitul G8, ce se desfăşoară timp de trei zile în localitatea italiană L'Aquila şi abordează chestiuni globale precum schimbările climatice, reforma în domeniul comerţului şi al finanţelor.

Alături de preşedintele SUA, sunt prezenţi lideri politici din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici