Mama atacatorului de la Paris a dat deja alarma în octombrie

Mama bărbatului care a înjunghiat mortal un turist în apropierea Turnului Eiffel din Paris a declarat în octombrie că era îngrijorată pentru fiul ei, un cunoscut radical islamist încarcerat anterior pentru că plănuia un atentat.

1929 afișări
Imaginea articolului Mama atacatorului de la Paris a dat deja alarma în octombrie

Mama atacatorului de la Paris a dat deja alarma în octombrie

"La sfârşitul lunii octombrie 2023, mama atacatorului a semnalat preocupări cu privire la comportamentul fiului său. Dar nu a existat nimic care să permită o nouă urmărire penală", a declarat reporterilor procurorul principal Jean-Francois Ricard, conform AFP.

Un turist german a murit şi alte două persoane, printre care un cetăţean britanic, au fost rănite în urma unui atac comis sâmbătă de un bărbat înarmat cu un cuţit în apropiere de Turnul Eiffel din Paris, în ceea ce preşedintele Emmanuel Macron a descris drept "un atac terorist".

Poliţia l-a arestat rapid pe bărbatul în vârstă de 26 de ani, cetăţean francez, folosind un pistol cu electroşocuri.

Suspectul fusese condamnat în 2016 la patru ani de închisoare pentru planificarea unui alt atentat şi se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate franceze, fiind cunoscut şi cu tulburări psihiatrice.

Bărbatul a atacat sâmbătă seara un cuplu de turişti cu un cuţit, la câţiva metri de Turnul Eiffel, omorându-l pe cetăţeanul german.

El a fost apoi urmărit de poliţie şi a atacat cu un ciocan alte două persoane, printre care şi britanicul, înainte de a fi arestat.

Suspectul a strigat "Allahu akbar" (Dumnezeu este cel mai mare) şi le-a spus poliţiştilor că era supărat pentru că "atât de mulţi musulmani mor în Afganistan şi în Palestina" şi era, de asemenea, supărat din cauza situaţiei din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici