Manifestanţi au atacat ambasada Rusiei din capitala Libiei

Câteva zeci de manifestanţi au încercat miercuri seară să ia cu asalt ambasada Rusiei de la Tripoli după zvonuri privind asasinarea în capitala libiană a unui ofiţer al armatei de către o femeie rusă, conform martorilor citaţi de AFP.

444 afișări
Imaginea articolului Manifestanţi au atacat ambasada Rusiei din capitala Libiei

Manifestanţi au atacat ambasada Rusiei din capitala Libiei (Imagine: rt.com)

Manifestanţii furioşi au distrus un vehicul parcat în faţa clădirii ambasadei şi au provocat pagube la intrare.

Membri ai serviciilor de securitate au sosit la faţa locului pentru a asigura securitatea diplomaţilor care se aflau în interior, conform aceleiaşi surse.

Forţele de securitate au reuşit să disperseze manifestanţii şi să evacueze personalul diplomatic rus iar acum asigură protecţia sediului ambasadei, au declarat pentru AFP martori de la faţa locului.

"Nu au existat răniţi în urma aceste manifestaţii violente", au adăugat aceiaşi martori.

Ulterior, premierul Ali Zeidan şi ministrul său de Afaceri Externe Mohamed Abdelaziz s-au deplasat la ambasadă "pentru a lua la cunoştinţă pagubele provocate de atac", a raportat agenţia libiană Lana.

Conform agenţiei, atacul a provocat doar "pagube uşoare".

Lana, care citează surse din cadrul ministerului de Interne, a precizat că o anchetă a fost deschisă şi că serviciile de securitate îi caută pe atacatori.

Informaţii contradictorii circulă de marţi cu privire la circumstanţele asasinatului unui ofiţer al armatei în cartierul Suk Jumaa din Tripoli.

Unele surse afirmă că o femeie rusă l-a asasinat pe acest ofiţer pentru rolul său în revolta împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, în timp ce altele susţin că este vorba de soţia victimei care l-ar fi omorât pentru motive personale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici