Manifestaţia opoziţiei de la Teheran s-a încheiat - martor ocular

Protestul celor 1.000 de susţinători ai opoziţiei iraniene care contestă realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad s-a încheiat luni, după trei ore, în centrul Teheranului, unde poliţia a recurs la gaze lacrimogene, a declarat un martor ocular.

15 afișări
Imaginea articolului Manifestaţia opoziţiei de la Teheran s-a încheiat - martor ocular

Manifestaţia opoziţiei de la Teheran s-a încheiat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 500 de poliţişti şi membri ai miliţiei islamice basij au încercuit piaţa Haft-e Tir, deschisă circulaţiei.

"Cincizeci până la 60 de persoane au fost reţinute", potrivit unui alt martor.

Maşinile care traversau piaţa şi claxonau au fost "marcate" cu vopsea pentru ca poliţia să le poată opri ulterior.

Gardienii Revoluţiei vor să "cureţe" ţara de complotişti şi huligani

Gardienii Revoluţiei din Iran i-au ameninţat pe protestatarii care perturbă ordinea şi se revoltă împotriva serviciilor de securitate că vor fi consideraţi o ameninţare şi vor avea parte de o ripostă puternică, acuzându-i că sunt "complotişti" şi "huligani", relatează CNN.

"Gardienii Revoluţiei Islamice, miliţiile Basiji şi forţele de securitate, ascultând necondiţionat ordinele liderului suprem, sunt hotărâţi să acţioneze cu fermitate pentru restabilirea păcii şi ordinii în societate şi pentru a curăţa ţara de complotişti şi huligani", se arată într-un comunicat al Gardienilor Revoluţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici