Manifestaţie în faţa Casei Albe, împotriva războiului din Irak

Câteva mii de persoane s-au reunit, sâmbătă după-amiază, în faţa Casei Albe, pentru a protesta faţă de războiul din Irak, a cere retragerea trupelor şi destituirea preşedintelui George W. Bush, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie în faţa Casei Albe, împotriva războiului din Irak

Manifestaţie în faţa Casei Albe, împotriva războiului din Irak

Între 4.000 şi 6.000 de manifestanţi cu pancarte pe care scria "Sprijiniţi-ne trupele, opriţi războiul" sau "Demiteţi-l pe Bush" au participat la demonstraţia care a pornit din faţa Casei Albe şi s-a îndreptat spre Capitoliu, sediul Congresului, la trei zile după ce preşedintele american a anunţat retragerea a cel puţin 21.500 de militari din Irak, până în vara lui 2008.

În mulţime se aflau familii, studenţi, foşti combatanţi şi părinţi ai militarilor ucişi în acest conflict soldat cu peste 3.760 de victime de partea americană, în patru ani şi jumătate. 

Democraţii, majoritari în Congres, au fost şi ei criticaţi pentru "lipsa lor de acţiune" în faţa războiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici