Manifestaţii în Tunis: Zeci de mii de persoane cer demisia Guvernului

Mai multe zeci de mii de tunisieni, majoritatea studenţi, manifestau vineri în Tunis, în piaţa Kasbah, epicentrul mişcării de contestare, pentru a cere demisia Guvernului de tranziţie condus de Mohammed Ghannouchi.

27 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în Tunis: Zeci de mii de persoane cer demisia Guvernului

Mohammed Ghannouchi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un poliţist a estimat numărul manifestanţilor la "peste 100.000", iar estimarea sa a fost împărtăşită de alţi poliţişti, în timp ce elicoptere ale armatei survolau zona.

Membri ai Semilunii Roşii şi demonstranţi susţin că "este vorba despre cea mai mare manifestaţie, de la îndepărtarea de la putere a lui Ben Ali" la 14 ianuarie.

"Solicităm demisia întregului Guvern şi cea a lui Ghannouchi", a declarat un student în drept, Ramzi, adăugând că tunisienii "trăiesc într-un vid politic".

Mai mulţi manifestanţi au afişat o pancartă de aproximativ 20 de metri pe care se putea citi: "Sit-in până la dizolvarea Guvernului".

"Ghannouchi, pleacă!", "Ajunge cu teatrul", "Ruşine acestui Guvern!", au scandat ei.

Unii purtau banderole pe care era scris: "Ghannouchi, insistenţa ta arată că îţi ascunzi reaua credinţă".

Piaţa Kasbah era plină de lume şi noi convoaie de manifestanţi continuau să sosească.

Premierul şi-a transferat biroul, la sfârşitul lunii ianuarie, de la Kasbah la palatul prezidenţial Carthage, de la periferia sudică a Tunisiei, după o primă manifestaţie în cursul căreia mai mulţi tunisieni şi-au instalat tabăra timp de aproape o săptămână în faţa biroului său.

Potrivit unui membru au Semilunii Roşii, "peste 30 de persoane au leşinat din cauza numărului mare de manifestanţi" din piaţă, unde au fost instalate mai multe corturi. Numeroşi tineri s-au înfăşurat cu drapelul tunisian.

Patru mii de tunisieni au manifestat duminică în piaţa Kasbah, cerând demisia Guvernului de tranziţie, alegerea unei adunări constituante şi introducerea unui sistem parlamentar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici