Manifestaţii la New York, în favoarea şi împotriva construirii unei moschei lângă Ground Zero

Câteva mii de persoane au demonstrat sâmbătă la New York în favoarea şi împotriva construirii unei moschei nu departe de Ground Zero, locul unde s-au produs atentatele din 11 septembrie 2001

14 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii la New York, în favoarea şi împotriva construirii unei moschei lângă Ground Zero

Manifestaţii la New York, în favoarea şi împotriva construirii unei moschei lângă Ground Zero (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 1.500 de persoane au manifestat în favoarea proiectului controversat de construcţie a centrului cultural islamic, acuzându-i pe criticii proiectului de bigotism.

La scurt timp după aceea, circa 2.000 de persoane s-au adunat în apropiere, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de construirea moscheii.

Cele două manifestaţii au avut loc la numai câteva ore după ceremoniile solemne care au marcat împlinirea a nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de victime. Cele două grupuri au fost separate de un dispozitiv important al forţelor de ordine, care a inclus şi membri ai poliţiei călare, care au blocat accesul către locul unde urmează să fie construit centrul cultural islamic.

Participanţii la demonstraţii şi-au adresat injurii, însă nu au fost implicaţii în incidente violente.

Proiectul de construire a moscheii este promovat de un imam progresist, care consideră planul drept o modalitate de a schimba imaginea islamului în Statele Unite. Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, şi preşedintele american, Barack Obama, şi-au exprimat sprijinul pentru proiect, în numele libertăţii religioase care reprezintă un drept fundamental în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici