MARATONUL DE LA BOSTON: Mii de oameni au alergat ultimii kilometri ai cursei

Mii de alergători şi susţinătorii lor au ieşit pe străzile din Boston, sâmbătă, în pofida ploii, pentru a încheia maratonul pe care mulţi nu au reuşit să îl termine la 15 aprilie din cauza exploziei a două bombe în apropierea liniei de sosire, potrivit presei americane.

215 afișări
Imaginea articolului MARATONUL DE LA BOSTON: Mii de oameni au alergat ultimii kilometri ai cursei

MARATONUL DE LA BOSTON: Mii de oameni au alergat ultimii kilometri ai cursei

Imaginile arată un grup mare de alergători care poartă trei drapele americane şi unul chinez, un omagiu adus victimelor atentatelor.

Trei persoane au murit în momentul exploziei (doi americani şi o chinezoaică), precum şi un poliţist, ucis de suspecţi câteva zile mai târziu.

Cursa, organizată de companii şi grupuri locale de atleţi, a fost anunţată pe reţelele sociale. Ea a fost intitulată "OneRun", având va slogan "Şi noi terminăm", potrivit cotidianului Boston Globe.

Aproximativ 3.000 de alergători au participat la această cursă, potrivit organizatorilor citaţi de cotidian.

Doi fraţi sunt suspectaţi de comiterea acestor atentate. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Ţarnaev (26 de ani), a fost ucis de poliţie la câteva zile după explozie, în timpul unui schimb de focuri. Fratele lui mai mic, Djohar (19 ani), a fost rănit şi arestat.

Cei doi au realizat două bombe cu care au ucis trei persoane în apropierea liniei de sosire, între care un băiat în vârstă de opt ani, şi au rănit alte 260. Peste 12 persoane au avut nevoie de amputări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici