Marea Britanie a obţinut acces consular la cetăţeanul american reţinut în Rusia

Autorităţile din Marea Britanie au obţinut acces consular pentru a intra în legătură cu Paul Whelan, cetăţeanul american reţinut în Rusia în urma unor acuzaţii de spionaj în favoarea Statelor Unite, relatează agenţia de presă Tass.

389 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a obţinut acces consular la cetăţeanul american reţinut în Rusia

Marea Britanie a obţinut acces consular la cetăţeanul american reţinut în Rusia

Oficialii consulari au început pregătirile pentru o vizită, a anunţat marţi un reprezentant al Ambasadei Marii Britanii în Rusia.

„Aenţiile guvernamentale ruse vor coordona o vizită a oficialilor consulari pentru cetăţeanul britanic deţinut în Moscova”, a declarat reprezentantul ambasadei.

Paul Whelan, în vârstă de 48 de ani, a fost reţinut la începutul lunii decembrie de către Serviciul Federal de Securitate din Rusia, în urma unor acuzaţii de spionaj. Whelan este veteran al Marinei americane şi deţine de asemenea şi cetăţenie britanică, irlandeză şi canadiană. Familia lui Whelan a negat acuzaţiile care îi sunt aduse acestuia, motivând că veteranul se afla în Moscova pentru a participa la o nuntă.

Autorităţile din Statele Unite, Irlanda şi Canada au primit deja acces consular.

Curtea de Justiţie din Moscova a decis în data de 22 ianuarie că Paul Whelan va rămâne în arest, deşi avocatul său iniţiase un apel. Avocatul lui Whelan a transmis că acesta a obţinut infomaţii secrete de stat prin intermediul unui card de memorie, menţionând că veteranul american credea că sunt informaţii culturale publice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici