Marea Britanie: Aproape sigur spionii ruşi sunt în spatele otrăvirii lui Navalnîi

  • Marea Britanie spune că aproape sigur spionii ruşi au fost în spatele otrăvirii lui Navalnîi.
  • Ministrul de externe Dominic Raab a declarat că salută recuperarea lui Navalnîi, dar că Rusia are de dat răspunsuri.
  • Germania spune că testele de laborator din trei ţări au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Novichok.
740 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: Aproape sigur spionii ruşi sunt în spatele otrăvirii lui Navalnîi

Profimedia

Marea Britanie a declarat miercuri că Rusia trebuie să dea un răspuns cu privire la otrăvirea lui Alexei Navalnîi, fiind aproape sigur că serviciile de informaţii ruseşti au efectuat atacul  cu o armă chimică dezvoltată de sovietici, cunoscută sub numele de Novociok, notrează Reuters.
 
Ministrul de externe Dominic Raab, care a vorbit la Washington alături de Mike Pompeo, a declarat că salută recuperarea lui Navalny, dar că Rusia are de dat răspunsuri, deoarece utilizarea unei arme chimice este inacceptabilă.
 
"Guvernul rus are obligaţia de a explica ce s-a întâmplat cu Navalnîi," a spus Raab.
 
”Din punctul de vedere al Marii Britanii, este foarte dificil să vezi altă alternativă plauzibilă decât cea că acţiunea a fost condusă de serviciile de informaţii ruseşti, dar cu siguranţă guvernul trebuie să răspundă,” a spus Raab.
 
Navalnîi a poatat marţi o fotografie de la spitalul din Berlin unde este tratat şi a spus că poate respira, după ce a fost otrăvit în Siberia luna trecută.
 
Germania spune că testele de laborator din trei ţări au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Novichok, iar guvernele occidentale au cerut explicaţii Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici