Marea Britanie cere aprobarea SUA pentru a trimite sisteme avansate de rachete în Ucraina

Marea Britanie a cerut Statelor Unite să se ralieze planului de a trimite Ucrainei în următoarele săptămâni sisteme de rachete avansate, cu rază medie de acţiune, după decizia Washingtonului de a furniza armament de acest tip, informează cotidianul The Guardian şi site-ul Politico.com.

1191 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie cere aprobarea SUA pentru a trimite sisteme avansate de rachete în Ucraina

Marea Britanie cere aprobarea SUA pentru a trimite sisteme avansate de rachete în Ucraina

Premierul Boris Johnson a avut o conversaţie cu preşedintele Joseph Biden despre eventualul transfer de sisteme de rachete multiple M270, de fabricaţie americană, iar joi urmează să discute ministrul britanic de Externe, Liz Truss, cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Marea Britanie ar urma să fie prima care va transfera astfel de sisteme în Ucraina, dar exportul trebuie aprobat de Washington, dat fiind că sunt echipamente militare avansate de fabricaţie americană.

Sistemele M270 au raze de acţiune de 80 de kilometri, iar Statele Unite au evitat să furnizeze Ucrainei rachete de artilerie cu raze de acţiune de până la 300 de kilometri pentru a evita riscul atacării unor poziţii de pe teritoriul Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici