Marea Britanie este preocupată de tensiunile pe teme comerciale între SUA şi China - oficial guvernamental

Marea Britanie este preocupată de escaladarea tensiunilor pe teme comerciale între Statele Unite şi China, fiind de părere că nicio parte nu beneficiază de pe urma unui război comercial, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului britanic Theresa May, informează cotidianul The New York Times.

254 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie este preocupată de tensiunile pe teme comerciale între SUA şi China - oficial guvernamental

Marea Britanie este preocupată de tensiunile pe teme comerciale între SUA şi China-oficial guvernamental

Vineri, Statele Unite au amplificat tensiunile prin majorarea taxelor vamale aplicate pentru produse în valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

Majorarea de către SUA a taxelor vamale pentru bunuri importate din China a venit în mijlocul a două zile de discuţii între negociatori din SUA şi China menite să pună capăt unui război comercial între cele mai mari economii din lume.

"Am spus de mai mult timp că suntem preocupaţi de acest lucru şi că în mod clar nimeni nu beneficiază de pe urma războaielor comerciale", a declarat purtătorul de cuvânt. "Discuţiile între cele două părţi sunt în curs de desfăşurare şi sperăm că vor găsi o rezolvare pentru a evita escaladarea suplimentară" a crizei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici