Marea Britanie nu trimite sprijin militar în Republica Moldova, pe fondul temerilor privind o agresiune rusă

Marea Britanie consideră că cel mai bun mod de a proteja Moldova de un atac rusesc nu este de a-i trimite sprijin militar, ci de a proteja Ucraina, potrivit ministrului de Externe James Cleverly.

1267 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu trimite sprijin militar în Republica Moldova, pe fondul temerilor privind o agresiune rusă

Marea Britanie nu trimite sprijin militar în Republica Moldova, pe fondul temerilor privind o agresiune rusă

„Credem cu tărie că una dintre cele mai bune modalităţi de a proteja Moldova de un atac fizic este să îi ajutăm pe ucraineni să se apere împotriva agresiunii ruseşti", a declarat joi Cleverly într-o conferinţă de presă în timpul unei vizite oficiale de stat în Moldova.
 
Puţine societăţi înţeleg mai bine tacticile subterane ale activităţii maligne a Rusiei decât Moldova şi Georgia", a declarat Cleverly, adăugând că „Marea Britanie nu va sta cu mâinile în sân în timp ce Moscova le subminează în mod flagrant democraţia, suveranitatea şi integritatea teritorială".
 
Vizita face parte din planul Marii Britanii de a anunţa un sprijin financiar suplimentar pentru Moldova şi Georgia, potrivit CNN.
 
Moldova urmează să primească peste 12 milioane de dolari în "finanţare pentru reforme economice şi de guvernanţă, inclusiv în sectorul energetic".
 
Noua promisiune pentru Moldova se adaugă la cele 12 milioane de lire sterline care contribuie deja la activităţi critice de combatere a corupţiei şi de transparenţă în această ţară", se arată într-un comunicat al guvernului britanic transmis joi.
 
Cleverly va anunţa, de asemenea, o contribuţie de peste 600.000 de dolari "menită să creeze un mediu pentru alegeri libere şi corecte în 2024, protejându-le de interferenţe externe".
 
Marea Britanie îşi intensifică sprijinul financiar pentru Moldova şi Georgia, în timp ce acestea continuă să sufere de pe urma impactului destabilizator al invaziei ilegale a lui Putin în Ucraina", se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici