Marea Britanie, pregătită să stabilească relaţii directe cu Hezbollah

Marea Britanie este dispusă să aibă contacte directe cu aripa politică a mişcării şiite libaneze Hezbollah, în urma intrăii acesteia în Guvernul de uniune naţională în iulie, a declarat miercuri ministrul britanic de Externe, Bill Rammell.

15 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, pregătită să stabilească relaţii directe cu Hezbollah

Marea Britanie, pregătită să stabilească relaţii directe cu Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Londra nu are contacte oficiale cu Hezbollah din 2005 şi a introdus ramura militară pe lista neagră a grupărilor teroriste.

"Ne-am reanalizat poziţia", a afirmat Rammell în faţa comisiei parlamentare.

"În lumina evoluţiei pozitive din Liban, a formării unui Guvern de uniune naţională la care participă şi Hezbollah" am "analizat posibilitatea de a stabili contacte", a explicat acesta.

A existat deja "o primă întâlnire" între o delegaţie a deputaţilor Partidului Conservator care a vizitat Libanul şi o delegaţie parlamentară libaneză din care face parte şi un membu al mişcării şiite, a declarat Rammell, adăugând că era vorba de a "determina Hezbollah să joace un rol mai constructiv şi să renunţe la violenţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici