Marea Britanie RENUNŢĂ la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii UE imediat după Brexit / Cetăţenii europeni vor putea rămâne până în decembrie 2023

Guvernul britanic a renunţat la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii din state UE imediat după producerea Brexit şi va acorda cetăţenilor europeni drept de şedere temporară pe o perioadă de trei ani, informează agenţia de ştiri Reuters.

15186 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie RENUNŢĂ la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii UE imediat după Brexit / Cetăţenii europeni vor putea rămâne până în decembrie 2023

Marea Britanie RENUNŢĂ la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii UE imediat după Brexit / Cetăţenii europeni vor putea rămâne până în decembrie 2023

Anunţul făcut luna trecută de Guvernul de la Londra privind anularea bruscă, imediat după Brexit, a dreptului automat al cetăţenilor UE de a locui şi munci în Marea Britanie a provocat confuzie.

"Libera circulaţie care există în prezent se va încheia pe 31 octombrie, când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană", a anunţat Priti Patel, noul ministru britanic de Interne, în luna august.

Organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera "discriminare".

Însă Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor că planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a şederii temporare, cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această ţară până în decembrie 2023.

Premierul Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

La rândul său, Uniunea Europeană a refuzat renegocierea Acordului Brexit şi a avertizat că va introduce controale la frontiera cu Marea Britanie în cazul producerii unui Brexit fără acord.

Taguri:
ue,
brexit,
m.britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici