Marea Britanie sancţionează încă 206 entităţi ruseşti şi interzice importurile de fier şi oţel

206 persoane şi companii ruseşti au fost adăugate pe lista de sancţiuni, a dezvăluit Ministerul de Externe al Marii Britanii.

1120 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie sancţionează încă 206 entităţi ruseşti şi interzice importurile de fier şi oţel

Marea Britanie sancţionează încă 206 entităţi ruseşti şi interzice importurile de fier şi oţel

În ceea ce priveşte sancţiunile, se pune accentul pe entităţile care au sprijinit regiunile separatiste din Ucraina susţinute de Rusia.

Viktor Medvedciuk, care a fost capturat de forţele ucrainene, se numără printre cei cărora le-au fost îngheţate activele, la fel ca şi magnatul rus al petrolului şi şeful LUKOIL, Vagit Alekperov.

„În urma atacurilor îngrozitoare cu rachete asupra civililor din estul Ucrainei, îi sancţionăm astăzi pe cei care susţin regiunile separatiste ilegale şi care sunt complici la atrocităţile împotriva poporului ucrainean. Vom continua să îi vizăm pe toţi cei care ajută şi instigă la războiul lui Putin. De mâine, interzicem importul de fier şi oţel rusesc, precum şi exportul de tehnologii cuantice şi materiale avansate de care Putin are mare nevoie. Nu ne vom da pace în misiunea noastră de a opri în loc maşina de război a lui Putin", a declarat ministrul de externe Liz Truss, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici