Marea Britanie se confruntă cu o penurie de legume, din cauza importurilor

Marea Britanie se confruntă cu o penurie de legume, în special de roşii, după ce aprovizionarea supermarketurilor a fost afectată de perturbarea recoltelor din sudul Europei şi din nordul Africii, ceea ce a determinat două mari magazine alimentare să limiteze achiziţiile clienţilor, scrie Reuters.

529 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se confruntă cu o penurie de legume, din cauza importurilor

Marea Britanie se confruntă cu o penurie de legume, din cauza importurilor

Lanţul de magazine Asda, al treilea cel mai mare din Marea Britanie, a declarat marţi că a introdus o limită temporară de trei pachete pentru achiziţiile de roşii, ardei, castraveţi, salată verde, pungi de salată, broccoli, conopidă şi zmeură.

"La fel ca şi alte supermarketuri, ne confruntăm cu probleme de aprovizionare pentru unele produse care sunt cultivate în sudul Spaniei şi în nordul Africii", a declarat un purtător de cuvânt al Asda.

Magazinele Morrisons vor impune o limită de două articole per client pentru roşii, castraveţi, salată şi ardei începând de miercuri.

Reţelele de socializare au fost inundate de imagini cu rafturi goale de fructe şi legume.

British Retail Consortium, care reprezintă toate supermarketurile importante, inclusiv liderul de piaţă Tesco şi numărul 2 Sainsbury's, a declarat că problemele de aprovizionare sunt la nivelul întregii industrii.

Acesta a declarat că vremea dificilă din sudul Europei şi din nordul Africii a perturbat recoltele unei serii de culturi.

Comercianţii de produse alimentare au declarat că situaţia a fost agravată de o producţie de iarnă mai redusă în serele din Marea Britanie şi Olanda din cauza costurilor ridicate ale energiei.

Marea Britanie importă de obicei 95% din roşiile sale şi 90% din salată din decembrie până în martie, potrivit datelor BRC.

Marea Britanie se bazează în special pe Spania şi, din ce în ce mai mult, pe Maroc, care la începutul acestei luni a interzis exporturile de roşii, ceapă şi cartofi către ţările din Africa de Vest pentru a reduce preţurile interne şi a proteja exporturile către Europa.

Alte ţări europene par a fi mai puţin afectate decât Marea Britanie, angrosistul german Metro afirmând că nu are probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici