Marea Britanie se pregăteşte pentru o iarnă fără lumină: au explodat vânzările la lămpi şi la generatoare

Raportul Sistemului Electric al Reţelei Naţionale vorbeşte despre o posibilă întrerupere controlată, de 3 ore pe zi, a energiei electrice, astfel că populaţia şi-a luat măsuri de precauţie.

4990 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se pregăteşte pentru o iarnă fără lumină: au explodat vânzările la lămpi şi la generatoare

Marea Britanie se pregăteşte pentru o iarnă fără lumină: au explodat vânzările la lămpi şi la generatoare

Raportul privind starea stării energetice a ţării, oferit de către National Grid Electricity System, conţine diverse scenarii care ar putea afecta insula.

Dintre acestea, cel mai rău scenariu susţine necesitatea implementării unei întreruperi forţate şi controlate de cel puţin trei ore. O soluţie la care s-ar ajunge dacă aprovizionarea din Rusia ar fi întreruptă complet ca gest de represalii pentru sancţiunile din cauza invaziei armatei lui Putin în Ucraina.

Poporul britanic a cumpărat generatoare electrice şi lămpi. S-a înregistrat o creştere necontrolată a vânzărilor. + 203% în ceea ce priveşte achiziţionarea de generatoare şi + 43% în ceea ce priveşte achiziţionarea de lămpi, inclusiv cele similare cu cele ale minerilor.

Travis Perkins, purtătorul de cuvânt al Tool Station, unul dintre cei mai mari comercianţi cu amănuntul de produse de primă necesitate, a spus: „Este departe de a spune că vom fi forţaţi la întreruperi de curent, dar oamenii se pregătesc”.

În plus, s-au înregistrat şi creşteri ale vânzărilor de echipament termic, mănuşi, de exemplu. De la Ofgem, autoritatea britanică de reglementare a energiei, vine în schimb o invitaţie adresată cetăţenilor de a economisi energie chiar acum, pentru a nu recurge la întreruperi de curent şi la tăierile de energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici