Marea Britanie şi Italia vor să-şi unească forţele în lupta împotriva migraţiei ilegale

Marea Britanie ia în considerare posibilitatea de a se alia cu Italia pentru a face faţă fluxurilor ilegale de migranţi pe Marea Mediterană, a relatat vineri seara The Telegraph.

720 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Italia vor să-şi unească forţele în lupta împotriva migraţiei ilegale

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Secretarul de cabinet al Regatului Unit şi şef al serviciului civil, Simon Case, a fost trimis în Italia la jumătatea lunii iunie pentru a se întâlni cu membri de rang înalt ai guvernului italian cu scopul de a pregăti acordul, relatează ziarul britanic, citat de POLITICO.

Acordul, despre care oficialii citaţi de ziar au spus că se va concentra pe ambarcaţiunile mici, este urmarea unui memorandum de înţelegere semnat în aprilie de cele două ţări, în efortul de a aborda migraţia ilegală în cadrul "Parteneriatului strategic pentru migraţie".

Aproape 45.000 de persoane au sosit în Marea Britanie anul trecut după ce au traversat Canalul Mânecii cu ambarcaţiuni mici, un număr record pentru Marea Britanie, ceea ce i-a determinat pe câţiva membri ai Partidului Conservator, din care face parte premierul Rishi Sunak, să ceară politici mai dure în ceea ce priveşte migraţia ilegală.

Între timp, premierul Italiei, Giorgia Meloni, s-a concentrat din ce în ce mai mult pe înăsprirea fluxurilor de migraţie, o problemă foarte importantă pentru extrema dreaptă din Italia. Aproximativ 105.000 de persoane au sosit în Italia în 2022, în creştere cu 56% faţă de anul precedent, a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA.

Luna trecută, Meloni a reuşit să negocieze cu succes un acord istoric pentru a revizui modul în care Europa primeşte migranţii, cerând statelor din prima linie să instituie o procedură de azil mai strictă la graniţă pentru cei care sunt consideraţi ca fiind puţin probabil să fie acceptaţi şi oferind capitalelor o mai mare marjă de manevră pentru a returna solicitanţii respinşi.

Cu toate acestea, ea nu a reuşit să repete succesul la Consiliul European de vineri, unde negocierile de ore întregi nu au reuşit să ducă la o declaraţie comună, deoarece Polonia şi Ungaria au refuzat să renunţe la opoziţia lor faţă de acord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici