Marea Britanie şi Japonia semnează un acord în domeniul apărării, pe fondul tensiunilor cu China

Liderii Marii Britanii şi Japoniei vor semna miercuri un acord de apărare care va duce la desfăşurarea de exerciţii militare comune mai mari şi mai complexe.

314 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Japonia semnează un acord în domeniul apărării, pe fondul tensiunilor cu China

Cele două ţări îşi consolidează legăturile militare pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la creşterea asertivităţii militare a Chinei şi la planurile sale militare faţă de Taiwan, pe care îl consideră o provincie separatistă.

Guvernul britanic a declarat că acordul de apărare "consolidează angajamentul nostru faţă de regiunea Indo-Pacific". Acesta urmează să fie semnat de premierul japonez Fumio Kishida şi de liderul britanic Rishi Sunak în timpul unei întâlniri în cadrul fortăreţei Tower of London, informează AP.

Acordul este în lucru de ani de zile şi a fost discutat atunci când Kishida l-a vizitat pe predecesorul lui Sunak, Boris Johnson, la Londra, în luna mai. Acordul de acces reciproc, primul încheiat de Japonia cu o naţiune europeană, permite celor două ţări să desfăşoare exerciţii militare comune.

Guvernul britanic a declarat că acesta va permite forţelor armate ale celor două ţări din Grupul G7 "să planifice şi să desfăşoare exerciţii şi desfăşurări militare mai mari şi mai complexe".

Aceasta reflectă o nouă "înclinaţie indo-pacifică" în politica externă a Marii Britanii, după ieşirea ţării din Uniunea Europeană în 2020. Marea Britanie consideră Japonia ca fiind aliatul său cheie din Asia de Est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici