Marea Britanie şi Norvegia vor semna un acord privind dreptul de rezidenţă după Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May şi premierul norvegian, Erna Solberg, au decis marţi să semneze un acord privind dreptul de rezidenţă al cetăţenilor norvegieni şi britanici după Brexit, chiar dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord, relatează Reuters.

319 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Norvegia vor semna un acord privind dreptul de rezidenţă după Brexit

Marea Britanie şi Norvegia vor semna un acord privind dreptul de rezidenţă după Brexit

Cetăţenii norvegieni stabiliţi în Marea Britanie şi cetăţenii britanici din Norvegia îşi vor păstra aceleaşi drepturi pe care le aveau înainte de Brexit.

„Am decis împreună cu prim-ministrul May că Norvegia şi Marea Britanie vor încheia un acord cuprinzător privind drepturile cetăţenilor”, a declarat prim-ministrul norvegian, Erna Solberg.

„Vom trata toţi cetăţenii britanici care trăiesc în Norvegia la fel ca înainte de Brexit, vor avea aceleaşi oportunităţi şi după martie 2019”, a adăugat Solberg.

De asemenea, Theresa May a reiterat în cadrul conferinţei de presă că nu va exista un al doilea referendum pe tema Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici