Marea Britanie va ajuta Ucraina să-şi dezvolte apărarea cibernetică. Atacurile hackerilor ruşi pun în pericol infrastructurile critice

  • Marea Britanie a anunţat că îşi refinanţa programul de ajutor pentru Ucraina
  • Ucrainenii vor beneficia de suportul britanicilor pe parte cibernetică
  • Consolidarea unei reţele care să facă faţă ameninţărilor virtuale ale hackerilor ruşi este esenţială
156 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va ajuta Ucraina să-şi dezvolte apărarea cibernetică. Atacurile hackerilor ruşi pun în pericol infrastructurile critice

Sursa foto: Hepta

Guvernul britanic va aloca suplimentar alte 16 milioane de lire sterline în finanţare, cu potenţialul ca alte 9 milioane de lire sterline să fie livrate de aliaţii internaţionali pentru întărirea cibernetică a Ucrainei.

Noul pachet de ajutor va echipa mai bine Ucraina pentru a-şi apăra infrastructura naţională critică de atacurile paralizante ale Rusiei, în timp ce Kievul se poate concentra mai bine pe organizarea contraofensivei în zona de sud şi de est ale ţării.

„Atacurile îngrozitoare ale Rusiei asupra Ucrainei nu se limitează la invazia lor barbară din teren, ci implică şi încercări îngrozitoare de a ataca infrastructura lor cibernetică care oferă servicii vitale, de la servicii bancare la aprovizionarea cu energie a spitalelor. Această finanţare este esenţială pentru oprirea acestor atacuri, întărirea apărării cibernetice a Ucrainei şi creşterea capacităţii ţării de a detecta şi dezactiva malware-ul vizat de acestea”, a declarat prim-ministrul britanic Rishi Sunak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici