Marele Duce moştenitor Guillaume al Luxemburgului a devenit tată

  • Marele Duce moştenitor Guillaume al Luxemburgului şi soţia sa au devenit părinţi
  • Copilul, care s-a născut duminică dimineaţă, este al doilea în ordinea succesiunii în ducat, după tatăl său
  • Luxemburg este o monarhie constituţională, în care Marele Duce deţine putere executivă
664 afișări
Imaginea articolului Marele Duce moştenitor Guillaume al Luxemburgului a devenit tată

Marele Duce moştenitor Guillaume al Luxemburgului a devenit tată

Marele Duce moştenitor Guillaume al Luxemburgului şi soţia sa, Stéphanie, au devenit părinţi, duminică dimineaţă, potrivit unui comunicat oficial.

Copilul, un băieţel care a primit numele de Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume, va deveni într-o zi Mare Duce al Luxemburgului, fiind al doilea în ordinea succesiunii, după tatăl său.

Naşterea copilului va fi marcată prin 21 de salve de tub trase de pe înălţimile du Fortului Thüngen, s-a mai precizat în comunicatul Guvernului luxemburghez.

Băieţelul este al cincilea nepot al Marelui Duce Henri, aflat în fruntea ducatului din octombrie 2000.

Luxemburg este o monarhie constituţională, în care Marele Duce deţine putere executivă. Potrivit legislaţiei locale, toate documentele marelui duce trebuie să fie contrasemnate de un ministru, în practică, însă, acesta se limitează la a respecta deciziile guvernului, potrivit 5minutes.rtl.lu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici