Mari producători auto, în războiul dintre SUA şi China. Dau în judecată guvernul american pentru taxele impuse Beijingului

  • Mari companii producătoare de autovehicule - Tesla, Volvo, Ford şi Mercedes Benz - dau în judecată guvernul SUA pentru taxele de import pe care le-a impus componentelor fabricate în China.
  • Companiile auto s-au adrest Curţii de Comerţ Internaţional din New York.
  • Războiul comercial a început în 2018 între cele mai mari două economii din lume.
1510 afișări
Imaginea articolului Mari producători auto, în războiul dintre SUA şi China. Dau în judecată guvernul american pentru taxele impuse Beijingului

Profimedia

Mari companii producătoare de autovehicule - Tesla, Volvo, Ford şi Mercedes Benz - dau în judecată guvernul SUA pentru taxele de import pe care le-a impus componentelor fabricate în China, relatează BBC.

SUA şi China desfăşoară un război comercial prin impozitarea suplimentară a bunurilor şi serviciilor reciproce. Tensiunile dintre Washington şi Beijing au crescut rapid în ultimele săptămâni, în principal în ceea ce priveşte firmele de tehnologie.

Companiile auto s-au adrest Curţii de Comerţ Internaţional din New York.

Mercedes-Benz a acuzat Washingtonul, în plângerea sa, de „desfăşurarea unui război comercial fără precedent şi nelimitat, care a afectat importuri de peste 500 de miliarde de dolari din Republica Populară Chineză”.

În documentele depuse, Tesla a numit tarifele „arbitrare” iar fondatorul companiei Elon Musk solicită ca tarifele să fie anulate, alături de o „rambursare, cu dobândă” a taxelor de import plătite.

Războiul comercial a început în 2018 între cele mai mari două economii din lume. Preşedintele american Donald Trump a acuzat China de practici comerciale neloiale şi furt de proprietate intelectuală. În China, există percepţia că America încearcă să-i reducă ascensiunea ca putere economică globală.

La începutul acestui an, cele două state au semnat „prima fază” a unuui acord menit să încheie parţial disputa. Washingtonul a renunţat la tarifele aplicate unor importuri din China în valoare de 160 miliarde dolari, în special produsele electronice de larg consum.

Cu toate acestea, tensiunile dintre cele două naţiuni au crescut masiv de atunci.

La începutul acestei luni, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a decis că tarifele impuse de SUA asupra mărfurilor chineze sunt „neconforme” cu normele comerciale internaţionale. OMC a declarat că SUA nu au furnizat dovezi că afirmaţiile sale privind furtul tehnologic şi ajutorul de stat justificau creşterea taxelor vamale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici