Maria Alehina (Pussy Riot) a denunţat legea de amnistiere în virtutea căreia a ieşit din închisoare: "Este o profanare"

Membra grupului Pussy Riot eliberată luni, Maria Alehina, a denunţat legea de amnistiere în virtutea căreia a ieşit din închisoare, apreciind că aceasta face parte din cadrul unei "acţiuni de comunicare" a Kremlinului.

370 afișări
Imaginea articolului Maria Alehina (Pussy Riot) a denunţat legea de amnistiere în virtutea căreia a ieşit din închisoare: "Este o profanare"

Membra Pussy Riot eliberată a denunţat legea de amnistiere în virtutea căreia a ieşit din închisoare

"Eu nu cred că este vorba despre un gest uman, ci mai degrabă despre o acţiune de comunicare", a declarat tânăra în vârstă de 25 de ani pentru postul de televiziune Dojd.

"Este o profanare", a apreciat ea, denunţând o lege care nu vizează "nici 10%" dintre deţinuţi. "Dacă aş fi avut de ales, aş fi refuzat", a adăugat ea.

Condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare, după ce a cântat o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui Vladimir Putin, în februarie 2012, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Maria Alehina a fost eliberată luni în virtutea legii votate miercuri de Parlamentul rus, care prevede, între altele, amnistierea persoanelor condamnate pentru "huliganism" şi mamelor cu copii minori.

Ea este mama unui băieţel, Filip.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici