Marian Lupu este cel mai popular politician din R. Moldova

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, este cel mai popular om politic din R.Moldova, iar Partidul Comuniştilor (PCRM) rămâne în fruntea opţiunilor electoratului, potrivit unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor şi citat de PRO TV Chişinău.

24 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu este cel mai popular politician din R. Moldova

Marian Lupu este cel mai popular politician din R. Moldova (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Din totalul respondenţilor, 18,6 la sută au declarat că au încredere în liderul PD. Acesta este urmat de premierul Vlad Filat, care a obţinut 16,1 la sută, în timp ce Vladimir Voronin a fost creditat cu 14,4 la sută. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a primit susţinerea a 6 la sută dintre persoanele intervievate, Zinaida Greceanîi, 3,4 la sută, Serafim Urechean 2,3 la sută, şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu 1,3 la sută.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pentru PCRM ar vota 25,3 la sută dintre alegători, Partidul Liberal Democrat (PLDM) ar primi 19,7 la sută, Partidul Democrat (PD), 15,6 la sută, Partidul Liberal (PL), 9,3 la sută, şi Alianţa Moldova Noastră (AMN), 4,5 la sută. Celelalte partide au acumulat sub trei la sută din opţiuni.

Potrivit rezultatelor cercetării, 18 la sută din respondenţi nu ştiu cu cine vor vota.

Sondajul a fost realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova în perioada 2-10 ianuarie 2010, pe un eşantion de 1.592 de respondenţi din 79 de localităţi, cu o eroare de plus minus 2,6 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici