Marile puteri propun Iranului relaxarea sancţiunilor în schimbul închiderii unui complex nuclear

Marile puteri au oferit Iranului relaxarea limitată a sancţiunilor în schimbul încetării activităţilor controversate în domeniul nuclear, în prima zi a reuniunii din Kazahstan, iar Teheranul a promis că va răspunde cu o propunere pe măsură.

214 afișări
Imaginea articolului Marile puteri propun Iranului relaxarea sancţiunilor în schimbul închiderii unui complex nuclear

Marile puteri propun Iranului relaxarea sancţiunilor în schimbul închiderii unui complex nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuniunea din Kazahstan este prima din ultimele opt luni între reprezentanţii Iranului şi cei ai grupului "P5+1" - SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Diplomaţi occidentali au descris discuţiile de marţi drept "utile", însă oficialii iranieni încă nu au răspuns propunerii marilor puteri de închidere a complexului nuclear de la Fordo.

"Sperăm că iranienii vor analiza propunerea în cursul nopţii şi că vor răspunde favorabil propunerii", a declarat, conform Reuters, Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici