Marina franceză gata să acţioneze dacă războiul privind pescuitul de scoici izbucneşte din nou

Marina franceză este gata să intervină în conflictele dintre pescarii francezi şi cei britanici privind accesul la scoicile din Canalul Mânecii dacă acestea vor mai avea loc în largul mării, a declarat marţi ministrul francez al Agriculturii, Stephane Travert, informează Reuters.

822 afișări
Imaginea articolului Marina franceză gata să acţioneze dacă războiul privind pescuitul de scoici izbucneşte din nou

Marina franceză gata să acţioneze dacă războiul privind pescuitul de scoici izbucneşte din nou

Travert a spus că a vorbit cu omologul său britanic şi că discuţiile dintre cele două părţi au avut loc săptămâna trecută după ce navele franceze şi-au alungat rivalii din apropierea coastei Normandiei, în nordul Franţei.

Pescari britanici i-au acuzat pe francezi de ciocnirile dintre ambarcaţiuni şi au aruncat proiectile. Pescarii francezi nemulţumiţi de faptul că rivalii lor britanici pot pescui scoici pe tot parcursul anului, în timp ce lor li se interzice să facă acest lucru în timpul lunilor de vară, au declarat că au fost supuşi unui contraatac violent.

"Nu putem continua aşa, nu putem continua să ne comportăm aşa", a declarat Travert într-un interviu acordat postuluilui CNews. "Marina franceză este pregătită să intervină dacă vor izbucni mai multe conflicte, precum şi să efectueze verificări", a adăugat acesta.

Cpnflictul subliniază problemele între statele membre ale UE cu privire la drepturile de pescuit, subiect care va deveni din ce în ce mai sensibil în timp ce Marea Britanie îşi negociază relaţiile comerciale viitoare cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici