Marina germană ajută Norvegia să protejeze platformele petroliere şi conductele de petrol

  • Marina germană ajută Norvegia să protejeze infrastructura maritimă, cum ar fi platformele petroliere, cablurile submarine şi conductele.
  • De asemenea, este pregătită să facă acelaşi lucru în largul coastelor daneze şi suedeze, a declarat joi şeful mariei germane, potrivit Reuters.
1502 afișări
Imaginea articolului Marina germană ajută Norvegia să protejeze platformele petroliere şi conductele de petrol

Învecinându-se cu Rusia în nord, Norvegia este cel mai mare producător de gaze naturale şi petrol din Europa şi are o coastă extrem de lungă. Ţara operează o reţea extinsă de conducte care o conectează cu Marea Britanie şi Europa.

NATO s-a angajat să sporească protecţia infrastructurii după ce, în septembrie, s-au produs avarii în gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, aşezate pe fundul Mării Baltice.

Suedia şi Danemarca au ajuns la concluzia că patru scurgeri pe Nord Stream 1 şi 2 au fost cauzate de explozii, dar nu au spus cine ar putea fi responsabil.

La jumătatea lunii octombrie, secretarul general a declarat că NATO şi-a dublat prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Nordului, ajungând la peste 30 de nave susţinute de avioane şi submarine.

Şeful marinei germane, viceamiralul Jan Christian Kaack, a declarat că Berlinul are trei fregate şi o navă de aprovizionare cu aproximativ 700 de marinari pentru exerciţii în regiunea Norvegiei, care vor ajuta la monitorizarea situaţiei.

Kaack a mai spus că marina militară îşi respectă promisiunea cancelarului Olaf Scholz de a sprijini Norvegia, Danemarca şi Suedia în protejarea infrastructurii lor maritime după incidentele de la Nord Stream.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici