Marina SUA a trimis un portavion în Marea Chinei de Sud, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing

  • China se opune frecvent misiunilor militare ale SUA în Marea Chinei de Sud, spunând că acestea nu ajută la promovarea păcii sau a stabilităţii.
  • China şi-a intensificat prezenţa militară în Marea Chinei de Sud în ultimii ani, inclusiv construind insule artificiale şi baze aeriene.
816 afișări
Imaginea articolului Marina SUA a trimis un portavion în Marea Chinei de Sud, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing

Foto: Profimedia

Un grup de portavioane din SUA, USS Ronald Reagan, a intrat în Marea Chinei de Sud ca parte a unei misiuni de rutină, a declarat marţi marina americană, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing, care revendică majoritatea căilor navigabile disputate, notează Reuters.
 
China se opune frecvent misiunilor militare ale SUA în Marea Chinei de Sud, spunând că acestea nu ajută la promovarea păcii sau a stabilităţii.
 
"În timp ce se afla în Marea Chinei de Sud, grupul de grevă efectuează operaţiuni de securitate maritimă, care includ operaţiuni de zbor cu aeronave cu aripă fixă şi rotativă, exerciţii de lovituri maritime şi pregătire tactică coordonată între unităţile de suprafaţă şi cele aeriene. Operaţiunile de transport în Marea Chinei de Sud fac parte din prezenţa de rutină a marinei SUA în Indo-Pacific", a precizat marina SUA.
 
Transportatorul este însoţit de crucişătorul cu rachete ghidate USS Shiloh şi de distrugătorul cu rachete ghidate USS Halsey, a adăugat marina.
 
China şi-a intensificat prezenţa militară în Marea Chinei de Sud în ultimii ani, inclusiv construind insule artificiale şi baze aeriene.
 
Marea Chinei de Sud a devenit unul dintre multele puncte de foc în relaţia dificilă dintre China şi Statele Unite, Washington respingând ceea ce numeşte revendicări teritoriale ilegale ale Beijingului în apele bogate în resurse.
 
Navele de război americane au trecut prin Marea Chinei de Sud cu o frecvenţă mare în ultimii ani, într-o demonstraţie de forţă împotriva revendicărilor chineze.
 
Misiunea Chinei în Uniunea Europeană a cerut NATO marţi „să nu mai exagereze teoria ameninţărilor chineze”, după ce liderii grupului au avertizat că ţara prezintă „provocări sistemice,” după ce liderii NATO au adoptat luni o poziţie puternică faţă de Beijing într-un comunicat la primul summit al preşedintelui Statelor Unite Joe Biden cu alianţa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici