Marinari români, blocaţi de două săptămâni în Rhodos

Aproape 350 de marinari, în majoritate români, pakistanezi şi filipinezi, aflaţi la bordul unei nave de croazieră blocată de 15 zile în insula Rhodos din cauza riscurilor de poluare, au rămas fără alimente, relatează AFP.

2 afișări

"O delegaţie a membrilor echipajului a venit la primărie pentru a cere alimente şi apă", a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii din Rhodos.

"Le vom asigura alimente cât timp va fi necesar, dar acestea nu sunt plătite şi nici un responsabil al companiei nu a venit pentru a-şi asuma responsabilitatea" pentru această situaţie, a precizat Thanassis Marasiotis.

Nava Dream, vas de croazieră înmatriculat în Bahamas, a fost blocat de autorităţile elene în data de 18 septembrie, deoarece se înclina periculos, din cauza acumulării excesive de reziduuri.

Cei 930 de pasageri, în majoritate israelieni care urmau să încheie croaziera în Cipru, au ajuns la destinaţie cu avionul.

O companie specializată a evacuat cele 3.000 de tone de reziduuri de la bordul navei, lucrând timp de o săptămână, a afirmat municipalitatea din Rhodos.

Căpitanul navei a fost reţinut de autorităţi, iar justiţia locală a deschis o procedură legală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici