Marinarii român şi ruşi luaţi ostatici de piraţi în vestul Africii au fost eliberaţi

Cei trei marinari, doi ruşi şi un român, luaţi ostatici luna trecută de către piraţi de la bordul unei nave britanice, în largul coastelor din vestul Africii, au fost eliberaţi, a anunţat operatorul britanic al navei, relatează RIA Novosti.

557 afișări
Imaginea articolului Marinarii român şi ruşi luaţi ostatici de piraţi în vestul Africii au fost eliberaţi

Marinarii român şi ruşi luaţi ostatici de piraţi în vestul Africii au fost eliberaţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Carisbrooke Shipping anunţă că cei trei ofiţeri care au fost răpiţi în februarie de la bordul navei de către persoane înarmate, la o distanţă de 80 de mile (aproximativ 150 de kilometri) în largul coastelor de sud ale Nigeriei, şi ţinuţi ostatici au fost eliberaţi", a anunţat operatorul navei cargo MV Esther C luni, într-un comunicat citat de RIA Novosti.

Piraţi nigerieni au capturat, la începutul lui februarie, cargoul britanic cu o capacitate de 8.000 de tone MV Esther C, în largul coastelor Camerunului, în Golful Guineea. Doi ruşi şi un român, membri ai echipajului, au fost luaţi ostatici de la bord, a anunţat compania luna trecută. Ulterior, nava şi-a reluat călătoria, cu restul echipajului de nouă filipinezi.

"Nava a fost abordată şi jefuită de piraţi puternic înarmaţi, în apele internaţionale, în largul Golfului Guineea, pe 7 februarie, după care piraţii au plecat cu trei membri ai echipajului", se arată în comunicatul citat. "Cei trei ofiţeri sunt teferi şi se află într-o stare de spirit bună, pe 11 martie, după 31 de zile de captivitate", continuă compania.

Operatorul le mulţumeşte celor trei ofiiţeri "pentru curajul şi tăria de care au dat dovadă" şi transmite "aprecierea sa unor guverne, agenţii guvernamentale şi unor profesionişti care au oferit asistenţă în soluţionarea situaţiei dificile".

Piraţii solicitau sume de bani în schimbul eliberării marinarilor, dar nu era clar, imediat, dacă s-a dat curs acestor solicitări. La jumătatea lui februarie, piraţi au atacat altă navă, Armada Tuah 101, luând ostatici şase membri ai echipajului, inclusiv un rus. Marinarii au fost eliberaţi după o săptămână. Zona din vestul Africii este una dintre cele mai periculoase regiuni în privinţa pirateriei, avertizează Biroul Maritim al Camerei Internaţionale de Comerţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici