Martin Schulz consideră că UE trebuie să înceteze discuţiile de aderare cu Turcia / Angela Merkel îndeamnă la prudenţă, dar e sigură că Turcia nu va deveni stat membru UE

Liderul Partidului Social Democrat din Germania, Martin Schulz, a declarat duminică, în cadrul unei dezbateri televizate alături de cancelarul Angela Merkel, că va face toate demersurile pentru a anula negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană dacă va câştiga alegerile naţionale, relatează site-ul agenţiei DPA.

836 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz consideră că UE trebuie să înceteze discuţiile de aderare cu Turcia / Angela Merkel îndeamnă la prudenţă, dar e sigură că Turcia nu va deveni stat membru UE

Martin Schulz consideră că UE trebuie să înceteze discuţiile de aderare cu Turcia / Angela Merkel îndeamnă la prudenţă, dar e sigură că Turcia nu va deveni stat membru UE

"Când voi fi cancelar, voi anula discuţiile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. Niciun cetăţean german nu mai poate călători în siguranţă în Turcia. Oricine este următorul cancelar are sarcina să-i spună Turciei, pentru a proteja Germania: toate liniile roşii au fost încălcate şi, prin urmare, această ţară nu mai poate deveni membră a UE", a spus Schulz.

În cadrul singurei dezbateri televizate din campania electorală, candidatul SPD s-a referit la cei 12 cetăţeni germani reţinuţi în baza unor acuzaţii de factură politică pentru a justifica necesitatea unor măsuri ferme împotriva Ankarei.

De cealaltă parte, Angela Merkel, liderul formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a replicat că anularea negocierilor de aderare la UE cu Turcia nu este o decizie pe care Germania ar putea să o ia în mod unilateral, dar a subliniat că nu a mizat pe succesul negocierilor cu Ankara.

"Am fost mereu sigură că Turcia nu va deveni membră a Uniunii Europene. O să vorbesc cu omologii mei europeni pentru a vedea dacă putem încheia aceste discuţii de aderare", a spus Merkel, înainte de a avertiza că o acţiune de împiedicare a negocierilor UE-Turcia ar trebui efectuată cu maximă precauţie.

Angela Merkel şi-a menţinut poziţia standard din ultima perioadă şi a reiterat că este în favoarea opririi discuţiilor cu Turcia în legătură cu participarea la o uniune vamală a UE.

Peste trei milioane de cetăţeni turci trăiesc în Germania. Alegerile generale din Germania vor avea loc la 24 septembrie, iar Angela Merkel candidează pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar.

Potrivit unor sondaje de opinie recente, formaţiunea Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) se va clasa pe primul loc în alegeri, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) ar urma să obţină poziţia secundă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici