Mărturia unui supravieţuitor al masacrului din insula Utoeya: Cum a reuşit să scape de ucigaşul din Norvegia? - FOTO

Un tânăr de 18 ani a povestit într-un tribunal norvegian cum a stat pe o stâncă de pe insula Utoeya, timp de mai multe ore, pentru a evita gloanţele extremistului Anders Behring Breivik, în timp ce prietenul său a căzut şi a murit sub privirile sale.

3686 afișări
Imaginea articolului Mărturia unui supravieţuitor al masacrului din insula Utoeya: Cum a reuşit să scape de ucigaşul din Norvegia? - FOTO

Un supravieţuitor al atacului lui Anders Breivik a povestit cum a stat pe o stâncă pentru a se salva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am început să plâng, dar am decis să aştept cu lacrimile până voi fi în siguranţă. Am decis să rămân în viaţă", a declarat Marius Hoft, care participa la o şcoală de vară a Tineretului Laburist pe insulă, în iulie 2011, relatează Sky News.

Pentru a rămâne în viaţă pe un mic platou al stâncii el s-a gândit tot timpul la mama sa şi cât de bine ar fi să o vadă din nou. Prietenul său cel mai bun a căzut în timp ce se ascundeau împreună, dar Marius nu a putut face nimic pentru a-l ajuta, iar acesta a murit sub privirile sale.

Adolescentul s-a agăţat de stâncă timp de mai multe ore, privindu-i pe alţii cum înotau pentru a se salva, în timp ce atacatorul, aflat chiar deasupra lui, continua să tragă focuri de armă asupra lor. Marius a fost ultimul salvat de pe insulă de poliţişti, care au folosit o frânghie pentru a-l ridica.

Breivik a ascultat fără vreun semn de emoţie, luni, mărturiile unora dintre supravieţuitorii atacului de pe insula Utoeya, iar zilele viitoare va urmări mărturiile altor 46 de victime.

Acuzând mişcarea din care fac parte că este o sursă a islamului şi multiculturalismului în Norvegia, Breivik a ucis 69 de persoane pe Insula Utoeya, luând ca ţintă o tabără de vară a tinerilor laburişti. Mai înainte, el a detonat o bombă lângă sediul Guvernului, la Oslo, omorând alte opt persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici