Mărturii din oraşul morţii: „E mai rău decât în război”. Se fac liste de aşteptare pentru înmormântări, în Bergamo

  • În Bergamo, zona cea mai afectată de pandemia de coronavirus, există liste de aşteptare pentru înmormântări
  • Din cauza izolării, multe familii nu au putu să se vadă cu familia sau prietenii sau să participe la înmormântarea lor
  • Crematoriul din Bergamo lucrează non-stop, iar secţiunea de necrolog al unui ziar locar s-a mărit cu 10 pagini
  • Italia este acum ţara europeană cel mai puternic lovită de pandemia de coronavirus, cu peste 35.700 de cazuri şi peste 2.970 de morţi
5093 afișări
Imaginea articolului Mărturii din oraşul morţii: „E mai rău decât în război”. Se fac liste de aşteptare pentru înmormântări, în Bergamo

Foto: Profimedia

Crematoriul din Bergamo, oraşul din nordul Italiei, nu mai face faţă numărului mare de morţi din zonă, din cauza Covid-19, potrivit Business Insider.
 
Există o listă de aşteptare pentru ca înmormântările să aibă loc, iar sicriele celor decedaţi sunt aşezate în linie în faţa bisericilor din Bergamo.
 
 
La înmormântări este prezent un singur preot şi un angajat al serviciilor funerale, iar ocazional o rudă poate obţine o permisie pentru ca maximum 10 apropiaţi ai celui decedat să participe la tragicul eveniment.
 
Cimitirele au fost închise pentru ca oamenii să nu fie tentaţi să iasă din casă pentru a vizita mormintele celor dragi.
 
Măsurile riguroase au făcut ca majoritate celor care au pierdut un apropiat să nu aibă oportunitatea să-l viziteze înainte să se stingă, dar nici la înmormântare.
 
„Cred că e mai rău decât un război”, a spus Marta Testa, al cărei tată a murit din cauza Covid-19.
 
„Tata aşteaptă să fie înmormântat. Şi noi aşteptăm să ne luăm la revedere”, a adăugat aceasta.
 
 
Bergamo este cea mai afectată regiune din Italia de COVID-19, cu 1,640 de persoane decedate până miercuri. Majoritatea decedaţilor sunt bătrâni, peste 75 de ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici