Mărturiile unei tinere cu Covid care a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră

O tânără de 28 de ani din SUA, infectată cu noul Covid, a dat declaraţii după ce a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră: „Nu puteam să vorbesc, abia puteam să ridic un deget, nu mă puteam mişca. Eram foarte confuză".

2017 afișări
Imaginea articolului Mărturiile unei tinere cu Covid care a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră

Mărturiile unei tinere cu Covid care a fost supusă unui dublu transplant pulmonar, în premieră

Conform CNN, Mayra Ramirez a declarat că înainte de a se infecta a fost atentă la respectarea tuturor măsurilor.

Tânăra de 28 de ani a ajuns la urgenţa Spitalului Memorial Northwestern pe 26 aprilie şi în câteva minute s-a simţit foarte rău.

„Tot ce-mi amintesc a fost parcă în somn, deoarece eram intubată şi au urmat şase săptămâni de coşmaruri cumplite", a spus ea pentru CNN.

Plămânii tinerei au fost deterioraţi ireversibil şi alte organe au început să cedeze. După ce Ramirez a petrecut mai mult de o lună pe ventilaţie, familia ei a mers din Carolina de Nord să se despartă de ea, pentru că medicii au anunţat că nu sunt siguri dacă va supravieţui.

A existat o opţiune pentru a-i fi salvată viaţa: un dublu transplant de plămâni.

„Fără transplant, nu ar fi supravieţuit”, a spus dr. Ankit Bharat, şeful chirurgiei toracice la Northwestern Medicine din Chicago, adăugând că Ramirez a avut multiple complicaţii legate de virus.

Faptul că era tânără şi altfel sănătoasă a transformat tânăra într-un candidat bun pentru procedura rară.

„Mă uitam la mine şi nu mi-am putut recunoaşte propriul corp”, a spus Ramirez, după ce s-a trezit în spital: „Nu puteam să vorbesc, abia puteam să ridic un deget, nu mă puteam mişca. Eram foarte confuză".

Ramirez este acum primul american supus unui dublu transplant pulmonar după lupta cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al Northwestern Medicine.

Au trecut acum aproape două luni de la operaţie şi acum se recuperează acasă. Ea spune că este încă slabă şi se chinuie să respire.

"Nu este o farsă", a spus ea: „Acest virus este real, mi s-a întâmplat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici