Masacru în Mexic: Patruzeci şi nouă de cadavre decapitate şi mutilate au fost găsite în saci, lângă o şosea

Patruzeci şi nouă de cadavre decapitate, cu mâinile şi picioarele secţionate, au fost găsite duminică, în saci de plastic, la marginea unui drum din nordul Mexicului, un masacru revendicat de gruparea criminală Zetas, potrivit unui purtător de cuvânt al statului Nuevo Leon.

831 afișări

Corpurile victimelor, 43 de bărbaţi şi şase femei, au fost depuse într-un loc puţin frecventat, în apropiere de municipalitatea Cadereyta, situată la circa 30 de kilometri de Monterrey, al treilea oraş din Mexic şi capitala statului Nuevo Leon, a precizat într-o conferinţă purtătorul de cuvânt pe probleme de securitate, Jorge Domene.

"Totul indică faptul că persoanele găsite în această dimineaţă au murit în urmă cu cel puţin una sau două zile. Acest lucru sugerează că nu au fost asasinate în acest loc", a subliniat el.

Conform lui Domene, "acest act este o nouă manifestare de violenţă între bande de crimă organizată, nu este un atac împotriva populaţiei civile".

Procurorul din Nuevo Leon, Adrian de la Garza, a precizat însă că anchetatorii "nu exclud nici o ipoteză". El a evocat posibilitatea ca victimele să fie imigranţi.

La faţa locului a fost găsit un mesaj de revendicare din partea Zetas, o grupare criminală creată şi condusă de foşti militari de elită ai armatei mexicane, foarte activă în nordul şi nord-estul Mexicului.

Această descoperire macabră intervine la patru zile după cea a 18 cadavre, găsite în două automobile abandonate pe un drum din apropiere de Guadalajara, în vestul ţării. Aceste crime ar fi fost răzbunarea cartelului Zetas pentru 23 de asasinate comise la 4 mai la Nuevo Laredo.

Aceste represalii şi contrarepresalii intervin în contextul luptei sângeroase între principalele două grupări de traficanţi de droguri din Mexic, Zetas şi cartelul Sinaloa condus de Joaquin "El Chapo Guzman", omul cel mai căutat în Mexic şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici